Cursuri de autoaparare Krav Maga

Cursuri de autoaparare Krav Maga

Cursurile de autoaparare au devenit o necesitatea in contextul societatii actuale. Actele de violenta intalnite pe strada, cat si cele domestice, se inmultesc pe zi ce trece, victime cazandu-le atat barbatii cat si femeile. Este suficient sa urmarim articolele din presa scrisa si stirile diferitelor televiziuni pentru a observa acest fenomen. Nimeni nu este imun, autoapararea fiind o necesitate atat pentru civili cat si pentru fortele de ordine.

Krav Maga este unul dintre cel mai eficient si raspandit sistem de autoaparare. Krav Maga este un sistem de lupta, si nicidecum un sport sau un stil de arte martiale. In Krav Maga nu exista competitii, si mult mai important, nu exista reguli precum cele intalnite in sporturile de contact. Scopul acestui sistem de lupta este de a oferi practicantului tehnicile si tacticile necesare pentru a se putea apara in situatii violente, si de multe ori pentru a-si putea apara viata.

Federatia Internationala de Krav Maga (IKMF) este cea mai apreciata si raspandita organizatie de pe glob ce ofera cursuri de autoaparare folosind acest sistem de lupta. In cadrul acestor cursuri practicantii vor invata sa faca fata unora dintre cele mai frecvente cazuri de violenta intalnite in zilele noastre. Acestea pornesc de la atacuri neinarmate venite din partea unuia sau mai multor agresori, si merg pana la amenintari si atacuri armate ce implica bate, cutite si alte obiecte. Pe parcursul acestor cursuri de autoaparare, practicantii vor invata tehnici provenite din Box, Muay Thai, Jiu-Jitsu Brazilian (BJJ), Judo, Aikido, etc. Dupa cum am mentionat anterior, aceste tehnici de aparare sunt adaptate pentru a fi eficiente in contextul luptelor de strada, unde regulile sunt inexistente. Acest sistem de lupta are origini militare, dar in prezent este folosit atat de civili cat si de diferite organizatii guvernamentale si firme private de paza si protectie. Pe parcursul anilor, toate aceste entitati si-au adus aportul la imbunatatirea tehnicilor, pentru ca acestea sa fie cat mai eficiente in situatii reale.

Cursurile Krav Maga IKMF aduc, pe langa faptul ca ofera o metoda eficienta si simpla de autoaparare, o multitudine de beneficii conexe. Printre acestea se numara imbunatatirea conditiei fizice, a tonusului muscular si implicit, a starii generale de sanatate. Pe parcursul unei ore de antrenament, organismul arde in medie intre 400 si 1,200 de calorii. Antrenamentele IKMF au o durata de minim 1 ora si 30 de minute, iar seminariile speciale de autoaparare sustinute de Federatia Internationala de Krav Maga au o durata de 3 ore, putand sa ajunga si pana la 5 ore sau mai mult. De asemenea, pe parcusul antrenamentelor organismul produce o cantitate considerabila de endorfine, ce au ca rezultat o imbunatatire vizibila a starii psihice generale a practicantului.

Pe langa beneficiile evidentiate anterior, cursurile de autoaparare Krav Maga IKMF ofera practicantilor mentalitatea si starea de spirit necesare pentru a trece cu succes peste provocarile cotidiene, inclusiv a celor intalnite la locul de munca sau in mediul de afaceri. In Krav Maga renuntarea nu este o optiune.

Cursurile de autoaparare IKMF sunt oferite de scoala Krav Maga Dacians (Bucuresti) si de scoala Contact Combat (Timisoara).

 

Related Post
Seminar Stay Away Autoaparare Femei
Curs de Autoaparare IKMF: Initiere in Krav Maga
Curs IKMF Krav Maga: Layla Lavan (12h)
Seminar IKMF Krav Maga: Bar Fight
Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *