Arta Krav Maga-ului a fost a fost fondata de Imi Lichtenfeld (Sde-Or). Imi s-a nascut in Bratislava fiind fiul unui bine cunoscut ofiter de politie a unei acrobate de circ. De mic, Imi a excelat la multe sporturi cum ar fi wrestling-ul sau boxul si a practicat diferite tipuri de arte martiale.

Cand revoltele anti-semite au prins amploare in orasul sau natal, Imi impreuna cu familia sa au fost nevoiti sa imigreze in Israel (pe atunci Palestina).

In 1948, odata ce Israelul si-a declarat independenta, oficiali din cadrul IDF-ului (Fortele de Aparare Israeliene) si-au prezentat interesul unei colaborari cu Imi si i-au cerut sa dezvolte un sistem de autoaparare si lupta bazat pe experienta si munca sa cu unitatile de forte speciale ‘Hagana’, ‘Palmach’ si ‘Palyam’.

Pe parcursul celor 20 de ani de lucru ca instructor sef, Imi a perfectionat metodele Krav Maga-ului, acesta ajungand antrenamentul oficial de lupta pentru tot personalul militar, politia Israeliana si al fortelor de securitate.

Imi a reusit sa dezvolte o doctrina prin care orice soldat, atat cei cu o conditie fizica buna cat si cei mai putin antrenati, sa reuseasca sa o practice cu succes. Krav Maga-ul este un stil de lupta ce se bazeaza pe miscari simple, instinctive si usor de integrat spre deosebire de alternativele ce necesiita ani de antrenament si sunt alcatuite din miscari rigide.

In 1964, Imi paraseste IDF-ul dar continua sa predea Krav Maga atat civililor cat si fortelor de ordine si militare. Asociatia de Krav Maga are ca membrii fondatori pe Imi cat si o parte din studentii sai din 1978. Tinta asociatiei fiind promovarea tehnicilor unice de Krav Maga at local cat si in toate lumea.