Odata cu cresterea in popularitate in afara granitelor Israelului a stilului de lupta Krav Maga, a devenit necesara infiintarea unei organizatii internationale. Pentru a satisface aceasta nevoie Imi pune bazele unei noi federatii internationale de Krav Maga impreuna cu cei mai loiali studenti si cei mai respectati instructori ai sai, printre care si actualul presedinte IKMF, Avi Moyal.

Dupa infiintarea IKMF-ului toate diplomele ‘All Expert’ si ‘Master’, notele precum si curricula erau aprobate de Imi. Curricula actuala a fost aprobata de Imi la formarea IKMF si a suferit modificari facute tot de acesta in 1997.

Din 1996 IKMF-ul este intr-o continua expansiune ajungand acum cea mai mare si mai apreciata institutie de Krav Maga din lume. In acest moment IKMF-ul are deschise filiale atat in Israel cat si in Australia, America de Nord, Asia de Sud si de Est, Orientul Indepartat, majoritatea tarilor europene precum si in tari fost-comuniste (Polonia, Rusia, Ungaria). Structura organizationala este relativ similara in toate tarile, fiind alcatuita dintr-un director, responsabil cu cresterea si promovarea atat a sistemului de KM cat si a organizatiei IKMF din tara respeciva si in mod clar, din instructori ce il asista si ajuta.

IKMF-ul antreneaza si educa toate tipurile de persoane, cu sau fara experienta in Krav Maga/arte martiale, cum ar fi studenti, instructori, personal militar, forte de ordine, etc.