CIC Krav Maga
Curs Instructor Civil Krav Maga

Cu multă bucurie dorim sa te informăm ca in 2018, IKMF(International Krav Maga Federation) va trimite în Romania doi instructori globali care vor susține timp de 20 de zile primul curs de instructori Krav Maga IKMF din țara noastră.Alătură-te familiei noastre internaționale! Te invităm să dedici cinci minute din timpul tău pentru a parcurge urmatoarele pagini în care am sintetizat cele mai relevante informații despre cursul de instructori(CIC) dar si detalii importante despre federatia noastra si Krav Maga în general. IKMF oferă cel mai cuprinzător și eficient curs de Krav Maga, la cel mai înalt standard de profesionalism. Participă la curs pentru a adăuga Krav Maga în curriculum-ul școlii tale de arte marțiale, pentru a iniția tu însuți o sală de Krav Maga sau doar pentru a-ți testa limitele și a-ți îmbunătăți cunoștiințele de arte marțiale și autoapărare. Cursul te va solicita atât fizic, cât și psihic. Astfel, certificatul primit la finalizarea cursului este o garanție a calității tale de instructor KM de cel mai înalt nivel. Cursul pentru instructori civili sau CIC este unul de cele mai populare programe educaționale oferite de IKMF – curs accesat de sute de instructori din întreaga lume și predat de către doi membri ai GIT(Global Instrictor Team) din sediul IKMF. Instructorii globali sunt experți în Krav Maga și sunt aleși special pentru abilitățile lor de predare a tehnicilor și de a împinge cursanții spre depășirea limitelor și atingerea perfecțiunii în ce privește fizicul, psihicul și tehnica.

 

Structura cursului

Cursul este structurat pe module și este identic la nivel mondial. Durata totală este de aproximativ 180 de ore de instrucție de-a lungul a 20 de zile și se desfășoara în două etape – CIC1 și CIC2, fiecare etapă având 10 zile de instrucție.

 

Ce înveți?

Cursul va asigura:

 • asimilarea tehnicilor de Krav Maga din curriculum-ul civil, pana la nivelul G1/G2;
 • tehnici și tactici de luptă;
 • principiile Krav Maga;
 • metode eficiente de predare;
 • filosofia și metodele de abordare a antrenamentelor;
 • management-ul, marketing-ul și promovarea școlii și cursurilor.

Cursul este fără îndoială dificil atât fizic, cât și mental. Indiferent de nivelul de pregătire, cursul reprezintă o provocare chiar și pentru cei mai experimentați, fiind nevoie de atingerea unor standarde riguroase pentru a absolvi cursul.

 

Participarea la curs

Participarea la curs este condiționată de un backround puternic în Krav Maga sau un alt tip de arte marțiale, iar participantul trebuie să demonstreze abilități dezvoltate de lovire și coordonare. Pe durata celor 20 de zile de curs tehnicile cursantului vor fi adaptate spre metodele și tehnicile Krav Maga, dar este esențial ca acesta să aibă o buna pregătire de bază, ținând cont de multitudinea de tehnici predate într-un timp relativ scurt. Durata zilelor de pregătire este de minim 8 ore pe zi – 09.00 – 18.00, iar cursul este structurat să pună accentul pe tehnică, abilități de luptă dar și pe abilitățile de predare. Spre deosebire de multe alte asemenea „cursuri”, CIC și-a făcut un scop din a transforma cursanții în instructori profesioniști din toate punctele de vedere. Astfel, testarea finală va pune la încercare capacitatea cursanților de a preda tehnicile învățate. Abilitățile fizice sunt extrem de importante, dar nu înseamnă nimic dacă nu le putem folosi pentru a preda mai departe tehnicile KM.

Pentru a deveni instructor de Krav Maga ai nevoie de dedicare, dar și o investiție în timp și bani – pentru care vei fi răsplătit pe toate planurile. Krav Maga îi răsplătește pe instructorii autorizați din punct de vedere financiar, dar poate mai important decât asta sprijină dezvoltarea personală permanentă a acestora.

 

Cerințe minime de participare

1. Profilul tehnic și fizic – pentru a participa la curs, este necesar să ai un backround de bază în lupte sau autoapărare, după cum urmează:

 • cel puțin doi ani de practică Krav Maga sau minim 4 ani de experientă în alte sporturi de contact/arte marțiale, cu abilități demonstrate de lovire și coordonare;
 • nivel de sănătate peste medie (adeverință medicală doveditoare);
 • cazier judiciar;
 • o recomandare din partea directorului IKMF România(Bogdan Ionescu) sau din partea unui cadru militar, ofițer de poliție sau managerul unei companii de securitate.

Orice caz particular va fi evaluat de către Directorul Național.

2. Abilități de comunicare/didactice: Instructorul Krav Maga trebuie să fie capabil să comunice și să predea eficient toate tehnicile. De aceea este de preferat dar nu obligatoriu ca viitori instructori să fi avut deja rolul de instructor (chiar și în alte discipline) demonstrând astfel abilitatea de a gestiona un grup de elevi, de a urmări și a îmbunătăți dezvoltarea acestora. Pe parcursul cursului instructorii vor învăța metode și tehnici de predare iar acesta va fi un aspect important al evaluării finale.

3. Cerințe personale:IKMF este de neclintit în ceea ce privește calitățile morale și etice ale instructorilor, care tot timpul trebuie să fie un exemplu și să practice principiile Krav Maga , așa cum a dorit fondatorul Imi Lichtenfeld. În acest sens, candidatul va susține un interviu cu Directorul Național al cărei judecată de caracter va fi decisivă pentru acceptarea sau respingerea candidatului.

4. Proiectul: IKMF intenționează să instruiască în principal persoane care își doresc cu adevărat să se implice în dezvoltarea ramurii naționale prin deschiderea unei școli. Din acest motiv, la momentul prezentării, candidatul trebuie să indice ce în ce zonă geografică intenționează să își desfășoare activitatea și în ce mod. Conducerea națională va oferi tot sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unui plan de afaceri comun.

Locație:

 • București
 • Strada Claudiu nr 16, sector 2.
Pentru înscrieri sau detalii suplimentare luați legatura cu Directorul National, Bogdan Ionescu: bogdan.ionescu@ikmf.ro/0753.224.267

INTERNATIONAL KRAV MAGA FEDERATION

IKMF
International Krav Maga Federation

Începe-ți călătoria alături de International Krav Maga Federation (IKMF) și dobândește abilitățile, tehnicile și cunoștințele necesare pentru a te apăra pe tine și pe cei dragi în orice situație dar si pentru a preda mai departe cunoștințele dobândite.

Alătură-te familiei Krav Maga și învață cel mai eficient sistem de luptă și autoapărare, utilizat atât de civili, cât și de forțe speciale și militare de elită. IKMF este cea mai mare organizație de acest gen, fiind lider mondial în ceea ce privește instruirea forțelor speciale. Printre unitățile instruite de IKMF se numără:

 • Armata SUA
 • Legiunea Străină Franceză
 • Mossad
 • F.B.I.
 • I.D.F.
 • YAMAM
 • GIGN
 • Forțele armate ale Poloniei
IKMF Krav Maga

Alătură-te rețelei internaționale de instructori

Totodată, păstrând tradiția, IKMF s-a implicat activ în antrenarea și instruirea civililor dar și a organizatiilor de stat, având sute de unități de securitate în portofoliu și zeci de mii de elevi civili în cele peste 80 de țări în care este prezentă. Condusă de către președintele Avi Moyal – elev direct al fondatorului Krav Maga, Imi Lichtenfeld, federația este reprezentată în lume EXCLUSIV de către cei mai buni instructori care se află într-un continuu proces de dezvoltare și testare.

Echipa Internațională de Instructori – Global Instructor Team (GIT) este prezentă în Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Orientul Mijlociu, dar și Asia și Africa. Fiecare regiune are un director regional care se ocupă de organizarea ramurii și de promovarea sistemelor de pregătire și filosofiei Krav Maga. În fiecare din ramurile mai sus menționate instructorii Krav Maga se ocupă atât de instruirea civililor – fie adulți, femei sau copii, cât și de instruirea unităților militare sau guvernamentale.

Pentru că suntem o familie, comunicăm în mod constant, ceea ce ne permite să depistăm provocările cu care se confruntă fiecare sector sau instructor în parte și să oferim soluțiile cele mai bune. De asemenea, acordăm o importanță deosebită pregătirii instructorilor și încercăm să testăm și să perfecționăm în mod constant nivelul de pregătire al acestora, pentru a ne asigura de profesionalismul desăvârșit al fiecărui instructor în parte.

Principalul scop al Federației este acela de a promova principiile Krav Maga în toate sectoarele societății, menținând legături cât mai strânse între membrii din toată lumea.

IKMF Krav Maga Target Map
IKMF Krav Maga Target Map

Scurt istoric IKMF

În momentul în care cererea pentru KM a apărut și în afara granițelor Israelului, a apărut nevoia înființării unei organizații la nivel internațional. Astfel, din nevoia de a răspunde cererii, dar și din cauza disensiunilor apărute în rândul instructorilor de nivel superior, Imi a decis formarea unei noi federații internaționale alături de cei mai buni studenți și instructori ai săi. Printre fondatorii federației se numără și președintele de astăzi, Avi Moyal. Așadar, o dată fondată, Federația a emis toate diplomele de Expert și Master autorizate și oficializate de către Imi și curriculum-ul IKMF. Curriculum-ul a fost de asemenea aprobat de Imi în momentul fondării federației, precum și modificările și adăugirile din 1997. Începând cu 1996, IKMF și-a început expansiunea, iar în acest moment este cea mai prestigioasă instituție de KM din lume. Structura generală a organizației din fiecare țară în parte este relativ similară, după cum urmează:

 • Un director regional responsabil cu creșterea organizației locale prin promovarea principiilor, tehnicilor și avantajelor Krav Maga;
 • Instructori locali de diferite grade sau nivele care asistă directorul regional.

IKMF antrenează și pregătește cursanți indiferent de vârstă sau nivelul pregătire (în KM sau alte tipuri de arte marțiale) – elevi și instructori civili, agenți de securitate, personal militar, ofițeri guvernamentali, etc.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare luați legatura cu Directorul National, Bogdan Ionescu: bogdan.ionescu@ikmf.ro/0767.946.585
Curs Instructori Krav Maga IKMF

Istoria Krav Maga

Imi Lichtenfeld
Imi Lichtenfeld

Krav Maga este un sistem modern de autoapărare, orientat către situații reale.Este caracterizat de mișcări rapide, apărări ce deriva din instinctul natural de conservare și atacuri orientate de cele mai multe ori către zonele sensibile ale agresorului, singura preocupare fiind încheierea conflictului cât mai rapid(atunci cand nu a putut fi evitat) și părăsirea locului periculos.

Dar pentru a înțelege cu adevărat ce înseamnă Krav Maga, trebuie să îi cunoaștem istoria.

Originile Krav Maga pot fi datate înaintea izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, în Cehoslovacia (pe teritoriul Slovaciei de astăzi) unde un tânăr sportiv evreu pe nume Imi Lichtenfeld a decis să ia atitudine în fața valului de violență care s-a revărsat asupra apropiaților lui. Imi a fost boxer, luptător și gimnast recunoscut atât la nivel național, cât și internațional. Având un simț al răspunderii ridicat, Imi a decis să lupte împotriva violențelor antisemite ce au definit mișcările fasciste de la începutul anilor 1930. Astfel, Imi a organizat tinerii voluntari din cartierul lui în patrule care să apere comunitatea împotriva unor eventuale atacuri. Principalul scop al acestor patrule a fost acela de a bloca intrarea în cartier a grupurilor fasciste. Fiind implicat în numeroase lupte de stradă, Imi a înțeles rapid că sporturile de contact au puține in comun cu realitatea străzii, unde regulile nu există, și totul este atât de diferit. Să lupți pentru puncte într-un mediu organizat și să lupți pe stradă pentru viața ta reprezintă două lucruri total diferite care necesită abilități diferite, tehnici diferite dar poate cel mai important, o mentalitate diferita. Acest lucru l-a realizat și Imi care a început să sintetizeze și să adapteze cunoștințele sale despre artele marțiale, punând accent pe atacurile rapide, care neutralizează adversarul.

Astfel, la sosirea lui în Israel, abiliățile lui Imi au fost recunoscute, iar începând cu 1944 a început să antreneze luptători în domeniile sale de expertiză: înot, fitness, lupte și utilizarea cuțitului atât în atac, cât și în apărare. În această perioadă Imi a antrenat mai multe unități ale Hagana și Palmach (Hagana este precursorul unităților de elită ale IDF), inclusiv Pal-Yam, precum și mai multe grupuri de ofițeri de poliție.

Imi Lichtenfeld

După stabilirea în Israel în anul 1948 și formarea IDF, Imi a devenit Instructorul șef pentru Fitness și Krav Maga al școlii IDF de Lupte și Fitness. Din această poziție Imi a dezvoltat ceea ce astăzi se numește Krav Maga. Avea nevoie de un sistem combativ eficient pe care putea să îl predea noilor recruți și asta în doar trei săptămâni – un sistem care să fie simplu, eficient și care putea fi aplicat în mai multe situații cu potențial letal. Pentru a crea un asemenea sistem Lichtenfeld a combinat cele mai eficiente tehnici din box, aikido, judo, lupte și jujitsu într-o disciplină de luptă de sine stătătoare care pune accentul pe mișcarea continuă, simultaneitatea între atac și defensivă și atacurile îndreptate către punctele slabe ale atacatorului. A numit acest sistem de autoapărare „Krav Maga” – luptă de contact în ebraică. Krav Maga a devenit rapid sistemul oficial folosit de IDF, folosit în continuare și în ziua de azi. Imi a servit în IDF timp de 20 de ani, timp în care a dezvoltat și rafinat în mod constant metodele sale unice de autoapărare și luptă.

Imi Lichtenfeld, Avi Moyal
Imi Lichtenfeld, Avi Moyal

În 1964 Imi s-a retras din armata israeliană, dar nu s-a oprit aici. și-a continuat activitatea și a adaptat Krav-Maga pentru a servi civilii. Metodele au fost transformate astfel încât ele să poate fi predate oricui – femei, bărbați, copii. Krav Maga a devenit așadar o unealtă esențială civililor care doresc să se apere împotriva unui atac, cu răni minime, indiferent de contextul atacului.

Imi Lichtenfeld
Imi Lichtenfeld
Imi Lichtenfeld
Pentru înscrieri sau detalii suplimentare luați legatura cu Directorul National, Bogdan Ionescu: bogdan.ionescu@ikmf.ro/0767.946.585

Instructorii (GIT – Global Instructor Team)

Guy Bilya, Andreas Burkert
Guy Bilya, Andreas Burkert

CIC 2018 va fi sustinut de catre Guy Bilya(Israel) si Andreas Burkert(Germania), ambii avand gradul Expert si o experienta in Krav Maga de peste 30 de ani impreuna.

Guy Bilya

Guy Bilya Krav Maga IKMF
Guy Bilya Krav Maga IKMF

Guy Bilya practica Krav Maga de la varsta de 8 ani, sub maestrul Avi Moyal. In momentul de fata Guy este expert nivelul 3 in Krav Maga, certificat de IKMF.

Guy a servit in IDF (Israel Defense Forces) facand parte dintr-o unitate de salvare de elita specializata in extractia civililor si militarilor dar si infiltrare. In timpul serviciului Guy a participat la operatiuni de salvare si extractie a militarilor impresurati de forte inamice, inflitrare a cladirilor in situatii de close combat dar si salvarea turistilor rataciti pe teren accidentat cu un grad ridicat de risc.

Dupa eliberarea din cadrul militar Guy a continuat sa fie instructor de Krav Maga si tir in cadrul “Elite Academy Security Company”. Timp de doi ani a antrenat garzi de corp, personal de securitate, unitati militare de aparare a granitelor precum si unitati de securitate a cailor ferate. Ulterior Guy a activat in cadrul Ministerului Apararii in cadrul unei unitati operationale specializate in misiuni sub acoperire, timp in care s-a specializat intr-o arie complexa de calificari necesare misiunilor sub acoperire de colectare a informatiilor si de imobilizare a fortelor ostile.

Guy Bilya
Guy Bilya
Guy Bilya
Guy Bilya
Guy Bilya

Andreas Burkert

Andreas Burkert IKMF Krav Maga
Andreas Burkert IKMF Krav Maga

Andreas Burkert s-a nascut in 1977 in Germania, este casatorit si are un copil. Inca din copilarie a practicat Judo si Jiu Jitsu, progresand la sporturi precum box, box tailandez si MMA, pentru ca in 2007 sa inceapa cursurile de Krav Maga. Dupa cativa ani Andreas a realizat ca asta este adevarata lui pasiune, asa ca s-a dedicat total Krav Maga-ului, a devenit instructor iar in 2015 a obtinut nivelul Expert 2. In 2012 Andreas a deschis propria scoala de Krav Maga in Frankfurt, deschizand ulterior alte 4 locatii in zona Rhein-Main. Astazi scoala lui Andreas este una din cele mai de succes si mai mari scoli din Germania avand cursanti din toate domeniile – de la companii mari la centre educationale si institutii
guvernamentale. Din 2017 Andreas a devenit membru Expert Instructor team din cadrul IKMF.

Certificari:

 • Expert Nivelul 2;
 • Instructor Krav Maga: Civil, Forte de Politie, SWAT, VIP Protection, Securitate, Femei, Copii si adolescenti, Combat Fighting;
 • Tactical Instructor, Lead Civilian Instructor;
 • Expert Instructor Team Member (2017);
 • Thai Box Trainer B – Licenta W.B.O.
Andreas Burkert
Andreas Burkert
Andreas Burkert
Pentru înscrieri sau detalii suplimentare luați legatura cu Directorul National, Bogdan Ionescu: bogdan.ionescu@ikmf.ro/0767.946.585